כשאביב היה צעיר יותר, הוא חי משהו כמו 5 שנים בחו"ל. רובן באנגליה.
שנים שאני שומעת סיפורים על אנגליה ועל האנגלים ועל כמה כיף באנגליה, ובכל פעם שמישהו טס לאנגליה הוא צריך להביא לאביב הובנוב.
אז מצאתי מתכון ממש מעולה! וזה יוצא טעים בטירוף ומתחסל בשניות.
כמות ל-20 עוגיות
כל עוגיה 104 קלוריות
3/4 כוס (150 גר') סוכר דק
150 גר' חמאה
1 כף חלב
2 כפות סירופ מייפל בכאילו
150 גר' קמח כרגיל ללחם
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתיה
115 גר' שיבולת שועל
אם רוצים אפשר להמיס שוקולד חלב או מריר ולטבול את העוגיות בסוף לחצי ציפוי
1. מחממים תנור ל-150°
2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה וסוכר דק, עד שהתערובת קלילה וקרמית (אפשר גם עם מזלג)
3. מוסיפים את החלב והמייפל וממשיכים לערבב
4. את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה, שמים ביחד במסננת ומנפים ישירות לקערת המיקסר
5. מקפלים את היבשים לתוך החמאה המוקצפת בעדינות
6. מוסיפים את שיבולת השועל ומערבבים
7. מכניסים את התערובת למקרר ל-10 דק' (כדי שהחמאה תתייצב)
8. בזמן שהתערובת במקרר, מכינים מגש לתנור עם נייר אפייה
9. אחרי 10 דק' מוציאים את התערובת מהמקרר ומכדררים כדורים במשקל 25 גר'
10. את העיגולים מניחים על נייר האפייה במרחק 5 ס"מ אחד מהשני (העוגיות מתרחבות במהלך האפייה)
11. כשהמגש מלא מכניסים אותו למרכז התנור, בערך 25 דק', עד שהעוגיות שזופות
12. כשהועגיות שחומות, מוציאים מהתנור ונותנים לתבנית להתקרר כ-10 דק'
13. לאחר מכן מורידים את העוגיות מהתבנית ונותנים להן להתקרר לחלוטין
אפשר להוסיף עם שיבולת השועל חמוציות או צימוקים
אפשר להוסיף עם הקמחים כפית ג'ינג'ר טחון, שמוסיף עיקצוץ של חריפות
אפשר להמיס 100 גר' שוקולד ואחרי שהעוגיות מתקררות, לטבול את קצה העוגיה בשוקולד ולהניח שוב לקירור
זה סבבה לשתף