פנקייקים ללא גלוטן

מתכון פנקייקים שמצאתי באינסטוש. לפי מי שהעלה אותו הפנקייקים האלה מכילים כמות של 27 גרם חלבון ללא שימוש באבקת חלבון.

ציוד

בלנדר, מחבת None stick או מחבת פנקייקים, תרווד

מצרכים

50 גרם שיבולת שועל [ללא גלוטן]
קורט מלח
אבקת אפייה
קינמון
1 בננה
150 גרם גבינת קוטג'
1 ביצה
מעט מים או חלב

מצרכים נוספים

לטיגון:
חמאה או כל שמן אחר

תוספות:
מה שאוהבים.
במתכון המקורי השתמשו ביוגורט יווני, פטל קפוא, אגוזי מלך, תאנים וטפטוף דבש.

אופן ההכנה

מכניסים את שיבולת השועל לבלנדר (אני משתמשת בנינג'ה) ומעבדים לקמח

מוסיפים לבלנדר את המרכיבים היבשים ומערבבים כמה שניות.

מוסיפים את שאר מרכיבי הפנקייק ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מתחילים בכמות קטנה של חלב/מים ומוסיפים עוד במידת הצורך, הבלילה צריכה להיות סמיכה אך ניתנת למזיגה.

מחממים מחבת וכשהיא חמה מוסיפים מעט חמאה או שמן ואז כמה כפות בלילת פנקייק לכל פנקייק

מבשלים מספר דקות מכל צד ומגישים עם תוספות לבחירתכם

הערות שלי

Still hungry? Here’s more