חטיף שוקולד ב-3 גרסאות
אני מתה על האופנה הזו של חטיפים בריאים, דקים, שמכינים מהר, מקפיאים לחצי שעה, שוברים אותם Free Style ונראים מיליון דולר.
אז זה אחד מאלה – חטיף שוקולד ב-3 גרסאות.
הגעתי אליו מהאינסטוש ומשם לאתר של הכותבת, שגם הוא מציאה בפני עצמו: אתר ידידותי לבשלנ.ית
וזה תרגום של מה שכותבת עליו יוצרת המתכון:
חטיף שוקולד Chocolate Bark הוא הקינוח הבריא המושלם לשמור במקרר שלך!
שילובי הטעמים הם אינסופיים ואני כאן כדי להראות לכם כמה מהאהובים עליי
ציוד
לבן-מארי: סיר למים וקערה חסינת חום (הקערה צריכה להיות בקוטר רחב יותר מהסיר), מרית, תבנית, נייר אפייה
מצרכים
גרסה 1 –
חטיף שוקולד סניקרס
250 גרם שוקולד מריר (מומלץ 85%)
6 תמרים מדג'הול גדולים (120 גרם)
1 כוס בוטנים
2-3 כפות חמאת בוטנים טבעית
קורט מלח גס
גרסה 2 –
חטיף שוקולד אגוזי לוז (פררו רושר בריא)
200 גרם שוקולד מריר (מומלץ 85%)
1 כוס אגוזי לוז קלויים
קורט מלח גס
גרסה 3 –
חטיף שוקולד פרסי
200 גרם שוקולד מריר (מומלץ 85%)
1-2 כפיות מי ורדים
½ כוס פיסטוקים
½ גרעיני רימון
2 כפית שמן קוקוס מומס (*לא חובה)
מצרכים נוספים
אופן ההכנה
- ממיסים שוקולד בבן מארי [Bain-marie] (זה השלב הראשון לכל הטעמים):
- מרתיחים מים בסיר
- קוצצים את השוקולד גס ומניחים בקערה חסינת חום
- מניחים את הקערה מעל לסיר (כשהקערה לא נוגעת בתחתית הסיר ועדיף שלא תיגע במים) ומערבבים בעדינות עם מרית עד שהשוקולד נמס לגמרי ואין גושים ואז מורידים מהאש.
אפשר גם להמיס את השוקולד במיקרוגל – בפולסים של חצי דקה ובכל פעם לפתוח את דלת המיקרו, לערבב את השוקולד ואם צריך לתת עוד חצי דקה.
*לשים לב כי השוקולד נשרף מהר
לאחר מכן מבצעים את השלבים לפי הטעם המועדף
חטיף שוקולד סניקרס
- מגלענים את התמרים וחותכים אותם לחתיכות קטנות. אפשר להשתמש במספריים
- מוסיפים את התמרים והבוטנים הקצוצים לקערת השוקולד המומס ומערבבים יחד עד לקבלת תערובת אחידה והכל מצופה יפה בשוקולד המומס
- מניחים נייר אפייה בתבנית מלבנית ויוצקים את תערובת השוקולד.
- משטחים את החלק העליון עם מרית ליצירת שכבה אחידה שטוחה (אפשר גם לדפוק על התבנית כדי לעזור למנה להשתטח)
- בעזרת כפית, מטפטפים חמאת בוטנים מעל החטיף ולאחר מכן, בעזרת קיסם, יוצרים מערבולות עם חמאת הבוטנים.
- מעל מפזרים מעט מלח גס
- מכניסים למקפיא להתייצבות לשעה, או במקרר ל-2-3 שעות.
- לאחר התייצבות מלאה, מניחים על קרש חיתוך וחותכים בזהירות לחתיכות קטנות יותר.
חטיף שוקולד אגוזי לוז
- לקערת השוקולד המומס מוסיפים אגוזי לוז קלויים ומערבבים יחד עד לקבלת תערובת אחידה, כשכל האגוזים מצופים היטב.
- מניחים נייר אפייה בתבנית מלבנית ויוצקים את תערובת השוקולד.
- משטחים את החלק העליון עם מרית ליצירת שכבה אחידה שטוחה (אפשר גם לדפוק על התבנית כדי לעזור למנה להשתטח)
- מעל מפזרים מעט מלח גס
- מכניסים למקפיא להתייצבות לשעה, או במקרר ל-2-3 שעות.
- לאחר התייצבות מלאה, מניחים על קרש חיתוך וחותכים בזהירות לחתיכות קטנות יותר.
חטיף שוקולד בסגנון פרסי
- לקערת השוקולד המומס מוסיפים את מי הוורדים (כדאי להתחיל עם כפית אחת, לטעום ולהוסיף את הכפית השנייה אם אוהבים את זה כמוני). מערבבים היטב
- מוסיפים את הרימון והפיסטוקים ומערבבים יחד.
- *אם התערובת הפכה סמיכה מדי בגלל מי הוורדים, מוסיפים את שמן הקוקוס כדי לדלל אותה
- מניחים נייר אפייה בתבנית מלבנית ויוצקים את תערובת השוקולד.
- משטחים את החלק העליון עם מרית ליצירת שכבה אחידה שטוחה (אפשר גם לדפוק על התבנית כדי לעזור למנה להשתטח)
- מקשטים בעלי וורדים
- מכניסים למקפיא להתייצבות לשעה, או במקרר ל-2-3 שעות.
- לאחר התייצבות מלאה, מניחים על קרש חיתוך וחותכים בזהירות לחתיכות קטנות יותר.
הערות שלי
Still hungry? Here’s more