עוגת גזר מנחמת

עוגת גזר עשירה ומנחמת. מהעוגות הראשונות שנהגתי להכין והפכה לעוגה אהובה על בני הבית. היא כיפית בחורף, נפלאה לנשים אחרי לידה ולכל הזדמנות שבה מתחשק להתפנק.

במתכון המקורי יש שברי אגוזי מלך, אבל בגלל שנהגתי להכין את העוגה לילדים כשהיו בגן (כי הייתי מתחכמת וחשבתי שעוגת גזר זה הרבה יותר בריא מעוגת שוקולד שכל הילדים אוהבים), טחנתי את האגוזים ומאז, למרות שהילדים כבר גדולים, אני עדיין טוחנת את האגוזים.
רק מלכתוב את זה כבר מתחשק לי לתת בה ביס. מתכון מצוין של קרין גורן.

ציוד

2 תבניות אינגליש או תבנית אחת קוטר 24 ס"מ

מצרכים

1 1/2 או 360 גרם סוכר חום כהה
3/4 כוס או 180 מ"ל שמן קנולה
4 ביצים L
3/4 כוס או 180 מ"ל טחינה גולמית
1/2 כוס או 70 גרם קמח לבן
3/4 כוס או 110 גרם קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח דק
1 כפית גדושה קינמון טחון
1 כפית פלפל אנגלי טחון
5 בינוניים או 350 גרם גזרים
1 1/2 כוסות או 150 גרם אגוזי מלך

מצרכים נוספים

לקישוט:
1/2 כוס שומשום

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. בקערה גדולה טורפים סוכר חום, שמן וביצים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה טחינה.
3. מוסיפים את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח, קינמון ופלפל אנגלי ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
4. מקפלים פנימה גזר מגורר ואגוזים שבורים גס.
5. משמנים את התבניות ושמים בכל תבנית חופן שומשום (בערך 2 כפות). מטלטלים את התבנית כך שהשומשום יצפה אותה מבפנים, ורק אז יוצקים את הבלילה פנימה, עד שלושת רבעי מגובה הדפנות. מפזרים שומשום בנדיבות גם מלמעלה.
6. אופים כ-45 דקות, עד שהעוגות ריחניות וקפיציות למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).

הערות שלי

אם משתמשים בתבנית עגולה – צריך להאריך את זמן האפייה (לבדוק מידיי פעם עם קיסם).

אם אני מכינה לעלמה גרסה ללא גלוטן – להחליף את כל הקמח בקמח ללא גלוטן (עד היום, מניסיון, קמח כרגיל עבד מצויין).

זה סבבה לשתף

Facebook
Twitter
Pinterest
Telegram
Print

Still hungry? Here’s more